Obveščamo vas, da bomo v sredo, 7. 3. 2018, izvedli zimski športni dan. Izpeljali ga bomo nekoliko drugače kot običajno, saj koristimo ugodnosti, ki jih je za vse učence osnovnih šol Maribora pripravila MOM, ki skupaj s podjetjem Marprom zagotavlja brezplačen prevoz, smučanje in sankanje za osnovnošolce.

Otroci bodo uživali v:

· SANKANJU – od 1. do 9. razreda

· TEKU NA SMUČEH – od 5. do 9. razreda

· ALPSKEM SMUČANJU – od 7. do 9. razreda

Otroci svojo izbiro sporočijo razredniku v ponedeljek 5.3.2018.

V sredo, 7. 3. 2018, pridejo otroci v šolo ob 8.00, saj je organiziran avtobusni prevoz za vse učence. Avtobus bo vse odpeljal do spodnje postaje vzpenjače. Prva triada se bo sankala na spodnjem sankališču, vsi ostali učenci pa se bodo z vzpenjačo odpeljali do vrha Pohorja, kjer se bodo lahko sankali in smučali. Tek na smučeh pa bo potekal na Arehu, kamor se bodo učenci odpeljali z redno linijo Bellevue-Areh (enako nazaj). Po koncu športnega dne se učenci z vzpenjačo znova vrnejo v dolino, kjer jih avtobus odpelje nazaj do šole.

Učenci naj imajo s seboj:

- malico in pijačo (priporočamo negazirane pijače) v nahrbtniku,

- primerno obutev in oblačila (kape, rokavice),

- rezervna oblačila,

- otroci lahko prinesejo lesene sanke ali pležuhe (pok), na katerih naj bo napisano ime otroka (plastični sedeži, bobi in podobni rekviziti niso dovoljeni!),

- smučarsko oz. tekaško opremo, če imajo svojo.

Časovni okvirji:

- 8.00 zbor vseh učencev na šoli

- 12.00 odhod prve triade nazaj v šolo (avtobusni prevoz iz spodnje postaje gondole)

- 12.45 odhod preostalih sankačev nazaj v šolo (avtobusni prevoz iz spodnje postaje gondole)

- 13.30 odhod tekačev in smučarjev nazaj v šolo (avtobusni prevoz iz spodnje postaje gondole)

Po vrnitvi v šolo kosilo in varstvo po urniku (če vaš otrok ne bo imel kosila, ga prosim ne pozabite odjaviti do ponedeljka, 5.3.2018, do 12. ure). Malico bo za vse učence odjavila šola.

Če želijo otroci smučarji ostati dlje ali oditi sami domov, je to možno s soglasjem staršev, ki o tem pisno obvestijo razrednika. Prav tako prosimo, da se na smučanje prijavijo samo otroci, ki že znajo samostojno smučati. Do 14. leta starosti morajo smučarji uporabljati zaščitno čelado.

Strošek morebitne izposoje opreme:

- tekaška oprema 7€,

- alpska oprema 10€,

- sani 4€;

(stroški izposoje in spremljevalcev bodo obračunani na položnici)

Ker šola še ne pozna točnega števila učencev, ki se bodo udeležili katere izmed dejavnosti, si pridržujemo pravico do spremembe časovnih okvirjev športnega dne. O morebitnih spremembah boste pravočasno obveščeni.

Z lepimi pozdravi,

Jernej Perko